Przepisy

Chlebek szpinakowy na słodko

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

SKŁADNIKI (przepis na 6 osób):

110g mąki do pizzy DIVELLA

25g białka z dyni SOWELL

2-3 łyżki cukru trzcinowego z MAURITIUSA

2 jajka

100g świeżego szpinaku

150ml mleka roślinnego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:

1. Szpinak zblenduj razem z mlekiem. W oddzielnym naczyniu wymieszaj 110g mąki do pizzy DIVELLA razem z 25g białka z dyni SOWELL, 1 łyżeczką proszku do pieczenia i 2-3 cukru trzcinowego z MAURITIUSA.

2. Dodaj 2 jajka i wyrób ciasto. Następnie dodaj zblendowany szpinak.

3. Wlej masę do „keksówki” i piecz w 180C przez 30-40 minut.

4. Gotowy chlebek podawaj z twarożkiem czy serkiem wiejskim lub dżemem.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.