Przepisy

Makaron z pietruszkowym pesto

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 200 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • garść szpinaku baby
  • 3 łyżki pestek z dyni
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki tartego twardego sera np. Parmezanu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4-5 łyżek oleju z nasion lnu SoWell
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Pestki dyni uprażyłam na suchej patelni do lekkiego zarumienienia i wystudziłam.
  2. Do pojemnika blendera przełożyłam natkę pietruszki, szpinak, uprażone pestki z dyni, ząbek czosnku, tarty ser, sok z cytryny, dodałam olej z nasion lnu SoWell, sól, pieprz i zmiksowałam na gładką masę (jeżeli pesto będzie za rzadkie należy dodać więcej sera, jeżeli będzie za gęste więcej oleju).
  3. Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedziłam, przełożyłam na talerz, dodałam pesto i od razu podałam.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.