Przepisy

Filet pstrąga w pikantnym sosie orzechowym z migdałami

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

SKŁADNIKI (przepis na 6 osób):

2 łyżki kremu orzechowego z kawałkami orzechów SOWELL

100ml oleju z ryżu BASSO

Sól morska CUOR DI MARE

½ średniej cebuli

1 ząbek czosnku

¼ papryczki chili

200ml śmietany 30%

Świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1. Oczyść rybę z łusek, umyj i pokrój na paski ok. 2cm, przypraw solą morska CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Odstaw na 30 minut do lodówki.

2. W tym czasie zajmij się przygotowaniem sosu. W tym celu, cebulę, czosnek i papryczkę chili pokrój w drobną kosteczkę. Następnie podmaż na malej ilości oleju z ryżu BASSO. Dodaj 2 łyżki kremu orzechowego z kawałkami orzechów SOWELL. Podgrzej chwilę razem (by krem się rozpuścił) i dodaj 200ml śmietany 30%. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Całość gotuj na małym ogniu (mieszając od czasu do czasu) by składniki się wymieszały a sos lekko zgęstniał.

3. Filet pstrąga obtocz lekko w mące pszennej i smaż na oleju z ryżu BASSO z każdej ze stron po ok. 3-4 minuty (aby ryba się nie skurczyła, smażenie zacznij pierw od stronu skóry).

4. Na oddzielnej patelni spraż migdały. W tym celu rozgrzej lekko patelnie i wsyp garść migdałów, podgrzewaj na małym ogniu, aż się lekko zrumienią. Sprażonymi migdałami posyp gotowe danie.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.