Skład:
- 200 g drobnego makaronu – u mnie małe kokardki
- 250 g drobiowej wędliny
- 1 długi ogórek
- 1 czerwona papryka
- 1/2 pęczka koperku
Sos: - 4 łyżki Oleju z nasion konopi SoWell
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedziłam i wystudziłam.
- Ogórka obrałam i pokroiłam w kostkę. Paprykę i szynkę również pokroiłam w kostkę. Koperek drobno posiekałam.
- Do miski przełożyłam wystudzony makaron, dodałam ogórka, paprykę, szynkę, koperek i wymieszałam.
- Musztardę przełożyłam do miseczki, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, olej z nasion konopi SoWell, sól, pieprz i wymieszałam do połączenia składników. Tak przygotowany sos wlałam do sałatki i dokładnie wymieszałam.