Przepisy

Sałatka z pieczonej dyni z orzechami i fasolą

SKŁADNIKI (porcja na 3-4 osoby):

100g białej fasoli JAŚ METELLIANA

3-4 łyżki syropu klonowego Bio SOWELL

Sól morska CUOR DI MARE

80ml oliwy z oliwek BASSO EXTRA VERGINE

70g orzechów w rozmarynie MIXIT

500g dyni hokkaido

pół łyżeczki cukru trzcinowego z MAURITIUSA

Rukola

Mix sałat

½ cytryny

1szt. czerwonej cebuli

PRZYGOTOWANIE: 

1. Usuń z dyni miąższ, pestki i pokrój ją w ok. 3 centymetrową kostkę.

2. Skrop delikatnie oliwą z oliwek BASSO EXTRA VERGINE i posól delikatnie solą morską CUOR DI MARE. Wymieszaj ze sobą i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180C na 15min.

3. Jak dynia zmięknie, skrop delikatnie syropem klonowym Bio SOWELL i piecz, aż się zrumieni. Wystaw do wystygnięcia.

4. W międzyczasie przygotuj sos do sałatki. Odmierz ok. 4-5 łyżek oliwy z oliwek BASSO EXTRA VERGINE, sok z połowy cytryny, dodaj do smaku szczyptę soli morskiej CUOR DI MARE, mielonego pieprzu i pół łyżeczki cukru trzcinowego z MAURITIUSA. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki (przez użyciem wymieszaj raz jeszcze).

5. Wyłóż na talerz mix sałat i rukolę. Na wierzch ułóż pieczoną dynię, 100g białej fasoli JAŚ METELLIANA, garść orzechów w rozmarynie MIXIT i pokrojoną w cieniutkie krążki czerwoną cebulę.

6. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem i gotowe.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.