Skład:
- 4-5 mandarynek
- opakowanie (100 g) roszponki
- kulka (125 g) mozzarelli w zalewie
- 1 mała czerwona cebula
- 8-10 czarnych oliwek
- garść obranych orzechów włoskich
- 4-5 łyżek oleju z nasion konopi SoWell
- sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Mandarynki obrałam i pokroiłam w plastry.
- Cebulkę pokroiłam w piórka.
- Mozzarellę odsączyłam z zalewy i pokroiłam na małe kawałki.
- Oliwki pokroiłam w plasterki.Na talerzach ułożyłam roszponkę, a na niej kolejno cebulkę, oliwki, mozzarellę, plasterki mandarynek, orzechy, doprawiłam solą i świeżo mielonym pieprzem i polałam olejem z nasion konopi SoWell. Sałatkę podałam od razu po przygotowaniu.