Przepisy

Sałatka śledziowa z burakami

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 300 g filetów śledziowych w oleju
  • 2 buraki
  • 1-2 kiszone ogórki
  • 3 jajka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 5 łyżek oleju z nasion lnu SOWELL
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Buraki owinęłam w folię aluminiową i piekłam w temp. 200 stopni przez 50 minut (czas pieczenia zależy od wielkości buraków). Upieczone buraki wystudziłam, obrałam i pokroiłam na kawałki.
  2. Jajka ugotowałam na twardo, wystudziłam, obrałam i pokroiłam na ćwiartki.
  3. Na półmisku ułożyłam pokrojone buraki i jajka, dodałam pokrojone na kawałki, obrane jabłko, pokrojonego w półplasterki ogórka, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w paseczki śledzie i posiekaną natkę pietruszki. Sałatkę doprawiłam sokiem z cytryny, solą, pieprzem i olejem z nasion lnu SoWell.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.